Διαμάντια με ιστορία

Κάθε διαμάντι φέρει τη δική του ιστορία, όμως κάποια από αυτά ξεχώρισαν ανά τους αιώνες σε ολόκληρη την υφήλιο. Είναι τα εξής:

Διαμάντια

Διαμάντια με ιστορία

The Cullinan

Το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι βάρους 3.106 καρατίων βρέθηκε στη Νότια Αφρική. Το όνομά του οφείλεται στον ιδιοκτήτη του αδαμαντωρυχείου Thomas Cullinan. Κόπηκε σε 105 διαμάντια εκ των οποίων τα πλέον ονομαστά, που ανήκουν στα κοσμήματα του Στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι το Star of Africa ή αλλιώς Cullinan I (530 καράτια), και το Cullinan II (317 καράτια).

The Excelsior

Το βάρος του ανερχόταν σε 995 καράτια και ανακαλύφθηκε στο ορυχείο Jagersfontein (Νότια Αφρική). To όνομα του προέρχεται από το αρχικό σχήμα του και σημαίνει «το υψηλότερο». Κόπηκε σε 21 διαμάντια, με γνωστότερο το Excelsior 1 (69 καράτια).

The Regent

Βρέθηκε στο ορυχείο Paritala-Kollur (Ινδία) και έχει βάρος 410 καράτια. Οφείλει το όνομα του στον Δούκα της Ορλεάνης Regent, ο οποίος το αγόρασε. Το συγκεκριμένο διαμάντι στόλισε τα βασιλικά στέμματα του Λουδοβίκου ΙΕ΄ και του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄, το καπέλο της Μαρίας Αντουανέτας, το ξίφος του Ναπολέοντα και, μεταγενέστερα, περιήλθε σε άλλους εστεμμένους.

Τhe Hope Diamond

Είναι το διαμάντι με την πιο μυστηριώδη ιστορία. Μολονότι το όνομά του υποδηλώνει την ελπίδα, εντούτοις έφερε κακοτυχία σε όλους τους κατόχους του. Πρόκειται για ένα μπλε διαμάντι 45 καρατίων, το οποίο φέρει ένα μύθο κατάρας. Παρά τις θρυλικές αφηγήσεις που το συνοδεύουν, η πλέον επιβεβαιωμένη εκδοχή είναι πως βρέθηκε σε ένα ορυχείο της Golconda (Ινδία). Οφείλει το όνομά του σε έναν από τους κατόχους του, τον Phillip Hope.

The Koh-i-Noor

Το όνομά του σημαίνει «το όρος του φωτός». Ζύγιζε 1986 καράτια και κόπηκε σε 109 διαμάντια. Τοποθετήθηκε σε βασιλικά κοσμήματα και αποτέλεσε αιτία έντονων διενέξεων.